Kinderen adviseren zorgverzekeraar over lokale zorg

Hoe blijft goede zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen?

Negen kinderen uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden werden uitgenodigd om als Raad van Stuur mee te denken met De Friesland Zorgverzekeraar. Welke initiatieven, producten en diensten dragen bij aan het vraagstuk dat we hebben samengevat als: Zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar?

Op maandag 22 juni 2015 presenteerden de negen kinderen hun uitwerkingen samen met de klas aan een team van beleidsmakers van De Friesland Zorgverzekeraar. Het team bestond uit verantwoordelijken voor algemeen beleid, marketing, communicatie, klantgerichtheid, ICT, HRM en samenwerkingen met zorginstellingen. We vatten deze professionals in dit verslag voor het gemak samen als ’de beleidsmakers’.

4 Denkrichtingen voor lokale zorg die de kinderen hebben uitgewerkt:
  1. De Routeplanner voor zorg: welke route kies jij als je zorg nodig hebt?
  2. De Zorgbuttons: mobiliseer mensen met helpende gedachten om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen
  3. De Zorgwijze: een virtuele steun en toeverlaat voor zorgvragen
  4. De Zorgmarkt: een marktplaats voor vraag en aanbod van zorg

Visuals Raad van Stuur DF2.001

In het eboek Groot Denken over Lokale Zorg lees je de adviezen van de kinderen van de Raad van Stuur en de uitwerkingen van 4 prototypes van initiatieven, producten en diensten die bij kunnen dragen aan de hierboven genoemde centrale vragen.

’Groot Denken over…” is een serie publicaties van Raad van Stuur over nieuwe mogelijkheden en oplossingen die kinderen zien voor grote maatschappelijke vraagstukken.

De Friesland Zorgverzekeraar ziet de ideeën van de kinderen als bijdrage aan haar doelstellingen op het gebied van maatschappelijk ondernemen en concreet als inspiratiebron voor het initiatief van de Zorgwijzer. Daarnaast nodigt De Friesland Zorgverzekeraar graag allerlei belanghebbenden en belangstellenden uit om mee te denken en mee te werken aan nieuwe mogelijkheden voor betaalbare en toegankelijke zorg. Door op nieuwe manieren te kijken naar zorg-vraagstukken: door de ogen van een kind.

Lees en download hier het gratis eboek Groot Denken over lokale zorg. Klik op de afbeelding.

De Friesland eboek Groot denken over lokale zorg

 

 

Terug naar de projecten